Filet z pstrąga  faszerowany warzywami
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 pstrąg 
  • 4 plastry grillowanej cukinii
  • 4 listki bazylii 
  • 4 łyżki brunoise warzywnego (bardzo drobna kostka)
  • 4 liście pora 
  • sól i pieprz
  • cytryna

Sposób wykonania:

Pstrąga nacinamy od grzbietu i wycinamy ości. Doprawiamy solą i pieprzem oraz startą skórką cytryny. Liście pora sparzamy we wrzątku przez ok. 30 s. Warzywa dusimy na oliwie z dodatkiem wody, skórki z cytryny i posiekanej bazylii. Na jednym filecie ryby układamy przesmażone warzywa i listki bazylii. Następnie przykrywamy drugim i zawijamy wszystko w liście pora. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 160˚C przez ok. 10 min. Podajemy z grillowaną cukinią i czarnym kruszonym pieprzem.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej