Grillowane bakłażany  z kozim serem  i truskawkami
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 4 porcje)

  • 2 młode i małe bakłażany
  • 200 g koziego sera twarogowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g moreli suszonych
  • 50 g uprażonych orzechów laskowych
  • 50 g sałaty rukoli
  • 30 m kremu balsamicznego
  • 8 świeżych truskawek
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Sposób wykonania:

Bakłażana kroimy na pół i skrapiamy oliwą. Posypujemy delikatnie solą i pieczemy na pergaminie w lasagnerze. Po pieczeniu studzimy. Kozi ser doprawiamy drobno posiekanym czosnkiem i morelami, po czym dodajemy pokruszone orzechy. Bakłażana skrapiamy kremem balsamicznym, posypujemy rukolą i wykła-damy na niego ser. Możemy udekorować truskawkami. 

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej