Makaron razowy z bakłażanem, pieczoną papryką i rukolą
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 4 porcje)

  • 350 g makaronu razowego spaghetti
  • 1 bakłażan
  • 2 czerwone papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 60 g sałata rukola
  • 50 g startego sera parmezan
  • 60 ml oliwy z oliwek sansa 
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji
  • sól i pieprz biały

Sposób wykonania:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Bakłażana kroimy w cienkie paski i przesmażamy delikatnie na oliwie bez koloru z plastrami czosnku. Paprykę wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 min. Po wyjęciu obieramy ze skórki i kroimy w paski. Rukolę siekamy. Makaron obtaczamy w ciepłej oliwie z plastrami czosnku, papryki i bakłażana. Na koniec dodajemy ser i posiekaną rukolę. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia królewska (32 cm) z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Katalog produktów

Patelnia Sabbiata z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej