Makaron ryżowy z pieczoną papryką, cukinią i serem tofu
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 100 g makaronu ryżowego
  • 1 papryka
  • ½ cukini
  • 100 g serka tofu
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 50 g sałaty rukoli
  • pieprz biały
  • 50 g startego parmezanu

Sposób wykonania:

Makaron gotujemy, paprykę pieczemy w folii aluminiowej w temperaturze 180 stopni, obieramy ze skóry i kroimy w paski. Cukinię kroimy w kostkę 1x1 cm, czosnek kroimy w plasterki. Na oliwie delikatnie przesmażamy cukinię, dodajemy czosnek i pokrojoną paprykę, doprawiamy pieprzem, dodajemy makaron i posiekaną sałatę rukolę. Na koniec dodajemy przesmażone tofu i posypujemy startym parmezanem.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej