Naleśniki ze szpinakiem  i serem mimolette
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 100 g mąki pszennej
  • 2 jaja 
  • 100 g mleka 
  • 2 łyżki otrębów pszennych 
  • 80 g pokrojonego w plastry sera mimolette
  • 100 g szpinaku świeżego 
  • 80 g tuńczyka z puszki 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 1 filecik anchois
  • olej słonecznikowy 
  • pieprz

Sposób wykonania:

Z mąki, jaj, mleka i oleju przygotowujemy ciasto naleśnikowe z odrobiną wody. Smażymy naleśniki, na patelni posmarowanej uprzednio papierowym ręcznikiem z odrobiną oleju. Umyty szpinak przesmażamy z czosnkiem na oleju. W naleśniki układamy przesmażony szpinak i ser mimolette oraz tuńczyka z posiekanym anchois. Wkładamy jeszcze raz na patelnie i dusimy pod przykryciem ok. 1 minutę, aż ser się rozpuści. Naleśniki podajemy z sosem jogurtowo-szczypiorkowym udekorowane pomidorkami koktajlowymi.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia królewska (32 cm) z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej