Razowe penne z grillowaną cukinią  i kozim serem
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 4 porcje)

  • 300 g makaronu penne 
  • 150 g koziego sera dojrzewającego 
  • 1 cukinia 
  • 80 g suszonych pomidorów
  • 70 ml oliwy z oliwek ekstra virgin
  • 1 cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka tymianku

Sposób wykonania:

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Cukinie kroimy w plastry i marynujemy w oliwie i tymianku. Smażymy na patelni groszkowej. Następnie kroimy w paski i marynujemy w plastrach czosnku. Suszone pomidory kroimy na grube kawałki. Makaron przesmażamy na oliwie z cukinią i pomidorami, doda-jemy do tego skórkę z cytryny. Na wierzchu układamy kawałki sera koziego. 

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej