Babeczka z borówkami  w wersji light

Składniki:

  • 80 g otrąb owsianych i pszennych, 
  • 300 g serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego, 
  • 4 jajka,
  • 3 łyżki cukru trzcinowego, 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 
  • 1 łyżka ciemnego kakao, 
  • 200 g borówek lub innych owoców.

Sposób wykonania:

Oddzielamy białka od żółtek jaj. Otręby mielimy i miksujemy z żółtkami, serkiem homogenizowanym, cukrem, proszkiem i kakao. Dodajemy do tego owoce. Delikatnie łączymy z ubitymi na sztywno białkami. Wlewamy masę do silikonowych foremek (do papierowych papilotek masa się przykleja, dlatego lepiej użyć silikonowych). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 25 minut (do suchego patyczka).

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Lasagnera duża Philipiak

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej