Batoniki musli

Składniki:

  • puszka mleka słodzonego,
  • 400 g płatków owsianych,
  • 1/2 szklanki słonecznika,
  • 1/2 szklanki migdałów,
  • 1/2 szklanki moreli,
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych,
  • 1/2 szklanki żurawiny,
  • 1/2 szklanki rodzynek,
  • 1/2 szklanki pestek dyni,
  • 3/4 słoika dżemu morelowego.

Sposób wykonania:

Mleko lekko podgrzewamy. W dużej misce mieszamy płatki owsiane z bakaliami. Dodajemy ciepłe mleko i dżem. Całość dokładnie łączymy. Wlewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35–40 min. w piekarniku nagrzanym  do 180°C .

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej