Minitorciki naleśnikowe z owocami

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 szklanka wody gazowanej,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki cukru wanilinowego, 
  • maliny,
  • truskawki,
  • jagody,
  • jogurt naturalny.

Sposób wykonania:

Miksujemy wszystkie składniki ciasta naleśnikowego i smażymy naleśniki. Kiedy wystygną, przy pomocy szklanki o średnicy około 6 cm wycinamy z nich kółka. Torciki tworzymy z trzech naleśnikowych warstw. Przekładamy je na przemian malinami i pokrojonymi truskawkami. Na wierzchu układamy jagody. Aby wzmocnić smak deseru, możemy dodatkowo podać go z jogurtem. 

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia królewska (32 cm) z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej