Sernik z kaszą gryczaną i imbirem
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 1 kilogram sera 
  • 300 g cukru 
  • 200 g ugotowanej kaszy gryczanej
  • 150 g masła 
  • 5 g proszku do pieczenia 
  • 10 jaj
  • 2 płaskie łyżeczki startego imbiru
  • 1 limonka
  • 1 paczka budyniu waniliowego
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób wykonania:

Żółtka utrzyj z cukrem i masłem na puszystą masę, dodaj ser i cały czas dokładnie mieszaj. Dodaj ugotowaną kaszę gryczaną i imbir, zetrzyj do masy połowę skórki z limonki.  Dodaj proszek do pieczenia i budyń. Na koniec połącz masę z ubitą pianą z białek. Wyłóż masę do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz przez 30 min. w piekarniku w temperaturze 190 stopni C.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej