Dip z awokado
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 4 porcje)

  • 3 dojrzałe awokado 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 limonka
  • 2 pomidory
  • 1 ostra papryczka chili
  • 50 g chudego serka mielonego 
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 600 g rostbefu 
  • 1 łyżka czarnego kruszonego pieprzu

Sposób wykonania:

Rostbef marynujemy w pieprzu i plastrach czosnku. Pieczemy w temperaturze 70 stopni przez ok. 1,5 godz. Studzimy i kroimy w cienkie plastry. Awokado obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy od razu sok z limonki i oliwę. Pomidory kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w drobną kostkę i dodajemy do awokado. Następnie mieszamy wszystko z serkiem i doprawiamy kolendrą oraz posiekaną ostrą papryczką i czosnkiem. Podajemy wszystko z pieczonych rostbefem. 

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej