Dip z suszonych  pomidorów
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 4 porcje)

  • 200 g sera twarogowego chudego, 3-krotnie mielonego 
  • 1 główka czosnku
  • 50 ml jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek szczypioru
  • 60 g suszonych pomidorów w zalewie
  • 8 pędów selera naciowego
  • 1 ostra papryczka 
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Pomidory suszone odcedzamy i kroimy w drobną kostkę. Łączymy z serkiem i dokładnie mieszamy z jogurtem. Dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku. Na koniec dodajemy posiekany szczypior oraz ostrą papryczkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z obranymi pędami selera naciowego.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej