Autorski przepis Dawida
Budzicha
Składniki:
- 700 g ciecierzycy z puszki
- 180 ml oliwy
- 100 ml wody
- 3 łyżki pasty sezamowej tahini
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 3 ząbki czosnku
- 1 cytryna
- 1 limonka
- garść świeżej kolendry
- garść oliwek
Sposób przyrządzenia:
- W kielichu umieszczamy ciecierzycę, czosnek, tahini, wodę i oliwę.
- Mielimy prędkość 6 do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Na koniec doprawiamy mielonym kuminem i sokiem z cytrusów.
- Przed podaniem dekorujemy świeżą kolendrą i oliwkami.
Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:
Towar dostępny
Produkt dodany do ulubionych
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej