Humus
Autorski przepis Dawida Budzicha
Dawid Budzich

Składniki:

  • 700 g ciecierzycy z puszki 
  • 180 ml oliwy 
  • 100 ml wody 
  • 3 łyżki pasty sezamowej tahini 
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 1 cytryna 
  • 1 limonka
  • garść świeżej kolendry 
  • garść oliwek

Sposób przyrządzenia:

  1. W kielichu umieszczamy ciecierzycę, czosnek, tahini, wodę i oliwę.
  2. Mielimy prędkość 6 do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Na koniec doprawiamy mielonym kuminem i sokiem z cytrusów.
  4. Przed podaniem dekorujemy świeżą kolendrą i oliwkami.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej