Krewetki z dipem  czosnkowo–pietruszkowym

Składniki:

  • krewetki black tiger (5 krewetek na osobę), 
  • zielona pietruszka, 
  • 2 duże ząbki czosnku,
  • oliwa z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • połowa cytryny, 
  • jajko, 
  • mąka tempura, 
  • bułka tarta japońska.

Sposób wykonania:

Oczyszczone ze skorupki i umyte surowe krewetki (ogonek zostawiamy) solimy, pieprzymy i skrapiamy cytryną. Pietruszkę i czosnek wrzucamy do blendera i miksujemy, następnie dolewamy oliwy z oliwek i mieszamy łyżką. Rozgrzewamy patelnię z oliwą. Obtaczamy krewetki w mące, potem w jajku, a następnie w bułce i smażymy aż się delikatnie zarumienią (ok. 3 min. z jednej i 3 min. z drugiej strony). Podajemy z dipem. 

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia królewska (32 cm) z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Katalog produktów

Patelnia Sabbiata z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej