Pasta łososiowa
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 4 porcje)

  • 200 g sera twarogowego chudego, 3-krotnie mielonego 
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 1 świeży ogórek
  • 1 pęczek drobnego szczypioru
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml jogurtu naturalnego 

Sposób wykonania:

Serek miksujemy z czosnkiem i łososiem. Dodajemy posiekany szczypiorek i jogurt naturalny, wszystko dokładnie mieszamy. Połowę ogórka obieramy i kroimy wzdłuż, wycinamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pasty. Pozostałą część ogórka kroimy w plastry i podajemy obok pasty.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej