Pasta z oliwek
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 4 porcje)

  • 50 g czarnych oliwek 
  • 50 g zielonych oliwek
  • 2 filety anchois
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 limonka
  • 3 pomidory 
  • 8 cienkich kromek razowego pieczywa na zakwasie

Sposób wykonania:

Przygotowujemy pomidory confit. Parzymy i obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Następnie marynujemy w czosnku i oliwie oraz suszymy w piekarniku w temperaturze 60 stopni przez ok. 40 min. Oliwki drobno siekamy, dodajemy roztarty ząbek czosnku do posiekanych anchois. Doprawiamy sokiem z limonki i pomidorami confit (można zastąpić suszonymi).

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej