Darmowa dostawa krajowa od 500zł
14 dni na zmianę decyzji
Certyfikat bezpieczeństwa

Sałatka rzymska z marynowanymi jajami, sosem z chrupiącego boczku i szczypiorku
Składniki:
- 3 jaja
- 1 łyżka octu
- 100 ml sosu sojowego
- 150 g boczku w plastrach
- 100 ml jogurtu naturalnego
- 1 czosnek
- 50 g sera twarogowego
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżki szczypiorku
- pieprz biały mielony
Sposób wykonania:
Jaja gotujemy na twardo, następnie bijemy delikatnie skorupkę. Gorące jaja w skorupce zanurzamy w sosie sojowym z łyżką octu. Pozostawiamy do wystudzenia. Obieramy i kroimy w cząstki. Boczek rozkładamy na pergaminie i pieczemy w piekarniku w temperaturze 170˚C aż zrobi się rumiany. Na papierowych ręcznikach odsączamy boczek z nadmiaru tłuszczu. Część boczku zostawiamy do dekoracji. Resztę miksujemy z czosnkiem. Dodajemy pokruszony ser twarogowy, posiekaną drobno cebulkę i szczypiorek. Doprawiamy białym pieprzem.