Sałatka z dorsza  z groszkiem cukrowym, brokułem i grejpfrutem

Składniki (na 4 porcje)

  • 400 g filetu z dorsza 
  • 1 łyżeczka curry 
  • 1 mały brokuł
  • 80 g groszku cukrowego
  • 3 grejpfruty
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 limonka100 ml oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

Dorsza pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez ok.6 min. Następnie rwiemy na mniejsze płatki i obsypujemy curry. Po czym wstawiamy jeszcze raz do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 min. lub opalamy delikatnie palnikiem. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na parze do miękkości. Grejpfruta obieramy i wycinamy segmenty. Z pozostałej części wyciskamy sok i dodajemy do niego musztardę i miód. Powoli dolewamy oliwę i cały czas miksujemy aż do uzyskania gęstej konsystencji. Przed podaniem dorsza układamy z warzywami i polewamy dressingiem.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej