Ślimaczki z rukoli z orzechowym serkiem

Składniki:

  • 3-4 garście umytych i osuszonych listków rukoli,
  • 2 jajka,
  • 50 ml mleka,
  • łyżka mielonego lnu,
  • łyżka otrębów żytnich,
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej orkiszowej,
  • opakowanie serka naturalnego,
  • garść orzechów włoskich,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • szczypta suszonego chili,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek.

Sposób wykonania:

Rukolę drobno miksujemy w blenderze, dodajemy jajka i mleko, miksujemy do uzyskania gładkiej, puszystej konsystencji. Dodajemy len, otręby i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, miksujemy na gładko. Na patelni rozgrzewamy oliwę i na małym ogniu smażymy puszysty omlet. Orzechy włoskie drobno siekamy (zostawiamy kilka do dekoracji), dodajemy do serka naturalnego razem ze szczypiorkiem, chili, solą, pieprzem i wszystko mieszamy. Omlet smarujemy dość grubą warstwą orzechowego serka, zwijamy w rulon i kroimy w plastry. Podajemy natychmiast udekorowany połówkami orzechów włoskich.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia Sabbiata z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej