Darmowa dostawa krajowa od 500zł
14 dni na zmianę decyzji
Certyfikat bezpieczeństwa

Wątróbka cielęca duszona z borowikami
Składniki (na 5 porcji):
- 1 kg wątróbki cielęcej
- 0,4 kg mrożonych borowików
- 1 ząbek czosnku
- 3 szalotki
- 250 ml słodkiej śmietanki 30 proc.
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz i oliwa
Sposób wykonania:
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy w plastry, a następnie marynujemy w oliwie, tymianku i plastrach czosnku. Grzyby kroimy w grubą kostkę, a cebulę i czosnek siekamy. Przesmażamy grzyby z czosnkiem i szalotką, zalewamy winem i odparowujemy. Dodajemy śmietankę i tymianek, doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowaną wątróbkę przesmażamy krótko na patelni na złoty kolor, a następnie polewamy duszonymi prawdziwkami.