Gazpacho warzywne
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 3 kolorowe papryki
  • 3 pomidory
  • 1 świeży ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml czerwonego wina
  • 20 ml czerwonego octu
  • 1 kajzerka
  • 1 awokado
  • 20 g posiekanej bazylii
  • 1 pęczek kolendry
  • 100 g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki
  • 10 ml oliwy

Sposób wykonania:

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę i marynujemy w winie oraz occie przez 30 minut. Dodajemy miąższ z kajzerki i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Awokado kroimy, a następnie miksujemy z oliwą i mieszamy z posiekanym czosnkiem i kolendrą. Ciecierzycę dodajemy do gazpacho razem z posiekaną bazylią i przed podaniem dekorujemy musem z awokado.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej