Krem szczawiowy  z glazurowaną  kostką z gruszki
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki:

  • 0,3 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 por (białe części)
  • 2 l wywaru drobiowego
  • 1 kg szczawiu
  • 0,5 kg świeżych gruszek
  • 2 łyżki miodu
  • 100 ml octu jabłkowego

Sposób wykonania:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy z porem i cebulką. Zalewamy wywarem drobiowym. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodajemy szczaw. Wszystko gotujemy i miksujemy. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na patelni z miodem i doprawiamy octem jabłkowym, podajemy z zupą.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Zestaw garnków Philipiak Deluxe Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej