Krem z brokuła
Autorski przepis Dawida Budzicha
Dawid Budzich

Składniki:

  • 1 brokuł 
  • 2 ziemniaki 
  • 1 mała cebula 
  • 700 ml wywaru warzywnego lub bulionu
  • 120 ml śmietany 30% 
  • 120 g sera gorgonzola 
  • 30 g orzechów włoskich

Sposób przyrządzenia:

  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, brokuł dzielimy na części, siekamy cebulę w pióra.
  2. Wstępnie przygotowane warzywa przekładamy do kielicha i rozdrabniamy je prędkość 9.
  3. Dodajemy wywar i korzystając z funkcji zupa gotujemy około 10 minut.
  4. Dodajemy śmietanę i ser, ponownie mielimy do uzyskania jedwabistej konsystencji.
  5. Podajemy posypane prazonymi orzechami.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Patelnia mała (20 cm) z pokrywą kulistą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej