Autorski przepis Dawida
Budzicha
Składniki:
- 1 brokuł
- 2 ziemniaki
- 1 mała cebula
- 700 ml wywaru warzywnego lub bulionu
- 120 ml śmietany 30%
- 120 g sera gorgonzola
- 30 g orzechów włoskich
Sposób przyrządzenia:
- Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, brokuł dzielimy na części, siekamy cebulę w pióra.
- Wstępnie przygotowane warzywa przekładamy do kielicha i rozdrabniamy je prędkość 9.
- Dodajemy wywar i korzystając z funkcji zupa gotujemy około 10 minut.
- Dodajemy śmietanę i ser, ponownie mielimy do uzyskania jedwabistej konsystencji.
- Podajemy posypane prazonymi orzechami.
Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:
Produkt dodany do ulubionych
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej