Krem z buraczków z pomarańczą

Składniki:

  • 1 kg buraczków,
  • oliwa z oliwek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1 marchew,
  • 1 pietruszka,
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z 1 pomarańczy,
  • bulion.

Sposób wykonania:

W rondelku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek i chwilę smażymy. Buraczki, marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dorzucamy do czosnku warzywa i chwilę wszystko podsmażamy, dość często mieszając. Następnie zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut aż warzywa zmiękną. Ostudzoną zupę miksujemy w blenderze. Na koniec dodajemy sok z pomarańczy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Duży garnek 5,2L (24 cm) z pokrywą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej