Krem z marchewki  z imbirem i soczewicą
Autorski przepis Karola Okrasy
Karol Okrasa

Składniki (na 5 porcji)

  • 800 g marchewki
  • 3 łyżki masła
  • 2 szalotki
  • 1 łyżka świeżo startego imbiru 
  • 150 g czerwonej soczewicy
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 100 g chudego sera twarogowego 
  • sól i pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Marchew obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebule siekamy i przesmażamy na maśle z soczewicą i marchewką. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Miksujemy na gładką, jednolitą masę i dodajemy starty imbir. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pokruszonym serem twarogowym.

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej