Orientalny krem z dyni
Autorski przepis Dawida Budzicha
Dawid Budzich

Składniki:

  • 250 g dyni
  • 100 g ziemniaków 
  • 1 mała cebula 
  • 2 ząbki czosnku
  • 600 ml bulionu warzywnego 
  • 400 ml mleka kokosowego 
  • 1/2 papryczki chili bez pestek 
  • 1 cm imbiru 
  • 1/2 łyżeczki kuminu 
  • 1/2 łyżeczki kurkumy 
  • 1/2 łyżeczki mielonej kozieradki 
  • 1/2 łyżeczki curry 
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku / garść świeżej kolendry

Sposób przyrządzenia:

  1. Dynię, cebulę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do blendera wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami i gotujemy (funkcja zupa) około 20 min.
  2. Korzystając z manualnej funkcji mielenia na najwyższych obrotach lub funkcji zupa miksujemy do uzyskania aksamitnej konsystencji.
  3. Podajemy obficie posypane świeżą kolendrą.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Blender Philipiak Storm II Blender Philipiak Storm II 2
0,00 zł
Towar dostępny
Katalog produktów

Blender Philipiak Storm II

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej