Pikantna zupa z łososiem

Składniki:

  • 1 cebula,
  • 1 papryczka chilli,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 1 płaska łyżeczka startego imbiru,
  • 2 marchewki,
  • 3 średnie ziemniaki,
  • 1/2 brokuła,
  • 200 g świeżego łososia,
  • sól, 
  • pieprz.

Sposób wykonania:

W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną cebulę i papryczkę chilli oraz stary imbir. Całość chwilkę smażymy. Zalewamy bulionem i wrzucamy pokrojone ziemniaki, marchew oraz różyczki brokuła. Następnie gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Łososia oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do zupy i gotujemy 5 minut na wolnym ogniu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Duży garnek 5,2L (24 cm) z pokrywą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej