Wiosenna minestrone

Składniki:

  • 2 marchewki, 
  • 1 pietruszka, 
  • 100 g świeżej fasolki szparagowej, 
  • 1/2 puszki białej fasoli, 
  • 1 cebula, 
  • 3-4 ziemniaki,
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie,
  • 2 łodygi selera naciowego, 
  • 1 mała cukinia, 
  • garść świeżego tymianku, 
  • ziele angielskie, 
  • pieprz ziarnisty, 
  • liść laurowy, 
  • bulion, 
  • 100 g makaronu, 
  • 2 ząbki czosnku, 
  • oliwa do smażenia.

Sposób wykonania:

W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojone warzywa – przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną cebulę, marchew, seler, ziemniaki, pietruszkę i cukinię. Wszystko chwilę podsmażamy, do tego wlewamy bulion i pomidory. Następnie wrzucamy fasolkę szparagową i białą oraz przyprawy. Przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut. Doprawiamy przyprawą  solą i pieprzem. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Minestrone podajemy gorącą z makaronem. 

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Zestaw do gotowania makaronu Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej