Zuppa di cavolo

Składniki:

  • 1 kg poszatkowanej białej kapusty,
  • 3 litry bulionu,
  • 4 cienkie, surowe marchewki pokrojone w plasterki,
  • sok z połówki cytryny,
  • ½ kg pokrojonych pomidorów lub puszka pomidorów bez skórki,
  • 1 łyżka cukru,
  • 80 g płatków migdałów lub orzechów nerkowca,
  • sól,
  • pieprz,
  • świeży majeranek lub koperek do ozdobienia talerza.

Sposób wykonania:

Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojoną kapustę i gotujemy 20 min. Dorzucamy pokrojone marchewki i gotujemy kolejne 15 minut. Dokładamy pokrojone pomidory i je rozgotowujemy lub puszkę pomidorów i tylko zagotowujemy. Do całości dodajemy sok z cytryny, cukier, sól i płatki migdałów. Po wylaniu na talerz ozdabiamy listkami świeżego majeranku lub dużą ilością koperku.

Do przygotowania tej potrawy najlepiej użyć:

Katalog produktów

Duży garnek 5,2L (24 cm) z pokrywą Philipiak Futuro

Katalog produktów

Duży garnek 9L (24 cm) z pokrywą Philipiak Futuro

Produkt dodany do ulubionych

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej Dowiedz się więcej